Easee ja Ruotsin Elsäkerhetsverket

Ruotsin Elsäkerhetsverket (sähköturvallisuusvirasto) on viimeisten viikkojen aikana toteuttanut tarkistuksia kuudelle eri sähköauton latausasemalle, muun muassa Easee latausasemille. Elsäkerhetsverket pyysi Easeelta tarkennusta siitä miten Easee asemien turvallisuusstandardit sekä vikavirtasuojaus (RDC) on toteutettu. Easee toimitti muutama viikko sitten vastikkeen Elsäkerhetsverketille, jossa kuvasi näiden toimintaa. Elsäkerhetsverket ilmoitti tänään, että Easee latausasemat asetetaan Ruotsissa myyntikieltoon turvallisuusstandardeissa esiintyvien puutteiden pohjalta. Jo myytyjä sekä asennettu laitteita ei ole kuitenkaan ilmoitettu takaisinvedettäviksi.

Olemme olleet yhteydessä Suomen TUKESiin ja keskustelleet heidän kanssaan Elsäkerhetsverketin päätöksestä koskien Easee latausasemia. TUKES on seurannut tilannetta tiiviisti ja ilmoitti, että tällä hetkellä odotetaan laitevalmistajan vastinetta sekä omatoimisia toimenpiteitä ennen kun asiaa lähdetään Suomessa tutkimaan enemmän. Heidän tietoon ei ole tähän mennessä tullut yhtäkään turvallisuusongelmaa Easee latausasemien suhteen. Linjassa Ruotsin Elsäkerhetsverketin päätökseen, jo myytyihin sekä asennettuihin laitteisiin ei kohdistu Ruotsissa tai Suomessa tällä hetkellä mitään toimenpiteitä.

Me EFUELilla seuraamme tilannetta aktiivisesti sekä teemme yhteistyötä eri tahojen kanssa selvittääksemme tilannetta Suomessa. Jos sinulla tai sinun asiakkaillasi herää mitä tahansa kysyttävää, niin pyrimme vastaamaan parhaamme mukaan sen tiedon avulla mitä meillä tällä hetkellä on. Tiedotamme tilanteesta lisää heti, kun tiedämme enemmän tai asiassa tapahtuu muutoksia.

Q&A:

Onko laitetta turvallista käyttää?
Easeen mukaan laitteiden käyttöä voidaan turvallisesti jatkaa eikä vaaraa käyttäjille tai omaisuudelle ole. Easee-latausasemista ei ole missään maassa ilmoitettu yhtäkään aiheutunutta vaaratilannetta tai vahinkoa sen käyttäjille. Myös myyntikiellon asettanut Elsäkerhetsverket on ilmoittanut, ettei jo asennettuja laitteita tarvitse vetää pois markkinoilta.

Voinko palauttaa jo ostamani Easee-latausaseman?
Palautuksissa pätee tällä hetkellä kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus tuotteen vastaanottamisesta alkaen.
Kaikissa kysymyksissä tavoitat meidät puhelimitse tai sähköpostitse.
Easeen tiedote englanniksi täältä.