Usein kysytyt kysymykset

MITKÄ OVAT EASEE -LATAUSASEMAN OMINAISUUDET?

 Muun muassa seuraavat ominaisuudet tekevät Easeesta Pohjoismaiden markkinoiden suosituimman sekä älykkäimmän valinnan:

  • Latausteho 1,4 - 22 kW (1-3-vaiheinen lataus) (jopa 10 kertaa nopeampi lataus kuin tavallisesta pistorasiasta)
  • Sopii kaikkiin sähköautoihin
  • Sisäänrakennettu vikavirtasuoja (RCD)
  • 69 % pienempi kuin vastaavat ratkaisut ja painoa vain 1,5 kg
  • Sisäänrakennettu 4G, eSIM ja WiFi-yhteys
  • Älykkyyden ansiosta helppo etäohjata ja selvittää mahdolliset häiriöt
  • Latausaseman täysi hallinta ilmaisella Easee -sovelluksella (latausteho, latauksen ajastus, käyttäjien hallinta yms.)
  • Mahdollisuus hankkia dynaaminen kuormanhallintalaite lisätarvikkeena

Easeella on myös patentoitu paikallinen vaiheen tasapainotus sarjakytkentään asennetuille latausasemille. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että samaan sarjaan kuuluvat latausasemat tasaavat vaihekuormituksen keskenään ja tämä puolestaan mahdollistaa käytettävissä olevan tehon maksimaalisen käytön.

Toisin sanoen markkinoiden älykkäin latausasema edullisimpaan hintaan.

MIKÄ ON DYNAAMINEN KUORMANHALLINTA JA MILLOIN SITÄ TARVITAAN?

Dynaaminen kuormanhallinta optimoi virrankulutuksen suorittamalla automaattisen kuormituksen tasauksen ja seurannan Easee -latausaseman ja kiinteistön välillä. Toisin sanoen dynaaminen kuormanhallinta estää ylikuormituksen ja sähkövirran katkeamisen sähköauton lataamisen aikana.

Dynaaminen kuormanhallinta toteutetaan Easee Equalizerin avulla. Tiedonsiirto kulkee EaseeLink™, WiFin ja radiotaajuuden kautta, vaikka internet-yhteys katkeaisi Huom! Jotta kyseinen Easee Equalizer toimii, tulee energiamittarissa olla HAN-portti (RJ45 tai RJ12).

Miten tarkastan löytyykö energiamittaristani HAN-porttia?
Voit tarkistaa tämän energiayhtiöltäsi.

Tarkista energiayhtiöltäsi onko kiinteistössä käytössä RJ45 vai RJ12 HAN-portti. Monista energiamittareista puuttuu vielä HAN-portti, mutta arviolta vuoden 2025 loppuun mennessä energiamittarit tullaan päivittämään.

Mikäli energiamittarissasi ei ole HAN-porttia, voidaan kuormanhallinta asentaa EFUEL:n asennuspaketin avulla. Tämä on suoraan tilattavissa verkkokaupastamme sekä kumppani-portaalista (sähköasentajat ja jälleenmyyjät).

MIKÄ ON EASEE SOVELLUS JA MIHIN SITÄ KÄYTETÄÄN?

Latausasemaan integroidun eSimin ansiosta, joka mahdollistaa ilmaisen internetyhteyden, voit ohjata latausasemaa kokonaan matkapuhelimeesi asennettavalla ilmaisella Easee sovelluksella. Sen avulla voit muun muassa aloittaa ja lopettaa latauksen, ajastaa latauksen tiettyyn kellonaikaan, vähentää tai lisätä lataustehoa sekä vaiheiden määrää (1-3), seurata sähkönkulutusta ja hallinnoida latausaseman käyttäjiä.

Sovellus löytyy kaikista sovelluskaupoista nimellä Easee. 

Miten hallitsen latausaseman käyttäjiä?
Latausaseman käyttäjiä hallitaan ilmaisen Easee sovelluksen kautta. Käyttäjiä voi hallita lisäämällä halutun henkilön puhelinnumeron/sähköpostin sovellukseen tai rekisteröimällä RFID-tunnisteita latausasemalle. 

MITÄ VAKIOASENNUKSEEN SISÄLTYY?

Jokainen latausasema vaatii virallisen sähköasentajan asennuksen. EFUELin kautta saatavasta vakioasennuksesta voit lukea tarkemmin yläpalkin kohdasta ASENNUS.

MITÄ TUKIA SÄHKÖAUTON HANKINTAAN JA LATAAMISEEN VOI SAADA?

Yksityisille henkilöille:

Sähköauton hankintatuki

Kotitalousvähennys

Asuinrakennuksen omistaville yhteisöille (mm. taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt) sekä niiden omistamille pysäköintiyhtiöille:

ARAn avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen

 

Mikäli sinulle heräsi lisää kysyttävää, voit olla yhteydessä meihin osoitteeseen tuki@efuel.fi. Päivitämme usein kysyttyjä kysymyksiä jatkuvasti.