Vinkkejä sähköauton lataamiseen kotona

Sähköauto on tulevaisuuden ajoneuvo. Me ihmiset rakastamme autojamme, mutta maapallon rajallisten resurssien tuhlaaminen ja valtavien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaminen vuodesta toiseen ei ole enää mahdollista. Autoteollisuudessa ollaan parhaillaan siirtymässä fossiilisista polttoaineista sähköön. Kestää muutaman vuosikymmenen ennen kuin viimeinen bensiinikäyttöinen auto vierii viimeiset kilometrinsä, mutta kehitystä ei voida pysäyttää. 

Sinä joka harkitset sähköauton hankkimista, et ole ajatustesi kanssa yksin. Nyt jos koskaan on paras aika sen hankkimiselle! Jotta siirtyminen sähköautoiluun sujuisi mahdollisimman sujuvasti, sekä toisi pitkällä tähtäimellä mahdollisimman paljon säästöjä, on tärkeää, että suunnittelet auton latauksen tarkasti alusta asti. Voidaan todeta, että sähköautoa voi ladata monin tavoin ja monilla erilaisilla ratkaisuilla, mutta on olemassa parempia sekä huonompia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia tärkeitä seikkoja jotka tulee pitää mielessä sähköauton latauksen suhteen.

Lataa sähköautolle tarkoitetulla latausasemalla, älä suoraan pistorasiasta

On ehdottomasti suositeltavaa, että et lataa sähköautoasi suoraan tavallisesta pistorasiasta. Kotikäyttöön tarkoitettuja tavallisia pistorasioita ei ole tarkoitettu pitkällä aikavälillä käytettäväksi suurille jännitteille, kuten sähköauton lataukseen. Tämä synnyttää riskin ylikuumenemiselle, joka voi johtaa tulipaloon ja suuriin vaurioihin niin autolle, omaisuudelle ja pahimmassa tapauksessa myös taloudessa asuville henkilöille. 

Sähköauto tulee ladata sähkautoille tarkoitetuilla latausasemilla, kuten kotikäyttöön tarkoitetulla Easee Home -latausasemalla. Latausasemassa oleva ohjattu Mode 3 lataus (tila 3) on vakio EU:ssa ja tekee lataamisesta ehdottoman turvallista, sillä järjestelmä sammuu itsestään latauksen valmistuttua tai järjestelmävian havaittuaan.

Anna valtuutetun sähköasentajan asentaa latausasema

Latausaseman tulee aina viedä virta erilliseen haaraan talon sähkökeskuksesta ja lain mukaan tämä pysyvä asennus on tehtävä valtuutetun sähköasentajan toimesta. Ostaessasi latausaseman EFUEL:n verkkokaupasta saat valtuutetuilta yhteistyöasentajiltamme apua latausaseman asentamisessa. Vaihtoehtoisesti voit tottakai toteuttaa asennuksen myös tutun sähköasentajasi toimesta. Tärkeintä on, että latausasema on asennettu oikein, jotta se on turvallinen ja mahdollisimman tehokas.

Lataa sähköautoa kotona, kun se on edullisinta

Älykkään Easee latausaseman ansiosta voit hallita latausta mistä ja milloin vain! Latausasemaan kuuluu ilmainen sovellus, jolla voit muun muassa ajastaa latauksen sähkösopimuksesi edullisimmille tunneille. Tällä tavoin on mahdollista säästää mukaviakin summia.