Vinkkejä sähköauton lataamiseen kotona

Sähköauto on tulevaisuuden ajoneuvo. Me ihmiset rakastamme autojamme, mutta maapallon rajallisten resurssien tuhlaaminen ja valtavien hiilidioksidipäästöjen aiheuttaminen vuodesta toiseen ei ole enää mahdollista. Autoteollisuudessa ollaan parhaillaan siirtymässä fossiilisista polttoaineista sähköön. Kestää muutaman vuosikymmenen ennen kuin viimeinen bensiinikäyttöinen auto vierii viimeisen kilometrinsä, mutta kehitystä ei voida pysäyttää.

Sinä, joka harkitset sähköauton hankkimista, et ole yksin. Nyt jos koskaan on parempi aika sen hankinnalle. Mutta, jotta siirtyminen sähköautoon sujuisi mahdollisimman sujuvasti ja tuo mahdollisimman paljon säästöjä pitkällä tähtäimellä, on tärkeää, että suunnittelet alusta alkaen huolellisesti, miten aiot autoa ladata. Voimme todeta, että sähköautoa on mahdollista ladata monella eri tavoilla, mutta on olemassa parempia ja huonompia vaihtoehtoja. Tässä artikkelissa käydään läpi muutamia tärkeitä asioita, jotka on pidettävä mielessä.

Lataa sähköautolle tarkoitetulla latausasemalla, älä suoraan pistorasiasta

On tärkeää ettet lataa sähköautoasi suoraan pistorasiasta. Kotikäyttöön tarkoitettuja tavallisia pistorasioita ei ole tarkoitettu käytettäväksi korkealla jännitteellä pitkällä aikavälillä, kuten tapahtuu sähköauton akkua ladatessa. On suuri riski, että se johtaa ylikuumenemiseen, joka voi johtaa tulipaloon ja suuriin vaurioihin sekä autolle, omaisuudelle että pahimmassa tapauksessa myös sinulle sekä talossa asuville.

Sähköauto tulee ladata sähköautoille tarkoitetulla latausasemalla, kuten kotikäyttöön tarkoitetulla latauslaatikollamme Easee Homella. Ohjattu lataus, nimeltään Mode 3 -lataus (tila 3), on vakiona EU:ssa ja tarkoittaa, että lataamisesta tulee turvallista, koska järjestelmä sammuu itsestään, kun lataus on valmis tai jos järjestelmässä tapahtuu jotain vikaa.

Anna valtuutetun sähköasentajan asentaa latausasema

Latausaseman tulee aina viedä virta erilliseen haaraan suoraan talon sähkökeskuksesta. Se on pysyvä asennus, joka lain mukaan on valtuutetun sähköasentajan tehtävä. Kun ostat meiltä latausaseman, saat valtuutetuilta asentajiltamme apua latausaseman asentamisessa seinään tai lataustolppaan. Voit halutessasi tietysti myös palkata oman sähköasentajasi asentamaan latausasemasi. Tärkeintä on, että latauslaatikko on asennettu oikein, jotta se on mahdollisimman turvallinen ja tehokas.

Lataa sähköautoa kotona, kun se on edullisinta

Latausaseman ansiosta voit hallita milloin haluat ladata autoasi. Easee Home latausasemaan kuuluvalla ilmaisella sovelluksella voit ajastaa latauksen sähkösopimuksesi edullisille tunneille. Voit ladata autoasi silloin, kun sähkön hinta on alhaisin. Tällä tavalla on mahdollista säästää mukavakin summa.