Valtakunnallisen asentajaverkostomme ansiosta sopii vakioasennus sinulle riippumatta kotikaupungistasi. 

Latausaseman vakioasennus

Me EFUELilla haluamme että sähköauton latausaseman asennus on helppoa ja turvallista. Tästä syystä olemme yhteistyökumppaniemme kanssa luoneet vakioasennuksen, joka sopii suurimmalle osalle Suomen kotitalouksista. Asennus edellyttää, että olet kiinteistön omistaja tai olet saanut luvan asennukseen kiinteistön omistajalta. Vakioasennuksen hinta on 599€ (alv 24%) plus mahdolliset lisätyöt/-toiveet. 

Miten asennus tapahtuu?

Kun olet tilannut latausaseman verkkosivuiltamme, vastaanotat tilausvahvistuksen jälkeen lomakkeen asennukseen liittyen. Lomakkeelle täytät asennuskohteen tiedot sekä liität kuvat latauspisteestä, kaapelireitistä, sähkökeskuksesta sekä mahdollisista toiveista. Tiedot lähetetään sitten alueesi yhteistyökumppanillemme, jonka jälkeen sinuun otetaan yhteyttä 6 arkipäivän kuluessa asennuspäivän varaamiseksi. Toimitusaika asennukselle on 2-4 viikkoa ostohetkestä, mutta voi myös mennä nopeammin.

Asennuspäivänä sinun tulee olla kotona ja käydä asentajan kanssa läpi latauspaikka, osoittaa latausaseman paikka sekä vahvistaa mahdolliset lisäkustannukset, joita saattaa tulla asennuksen yhteydessä. Tämän jälkeen suoritetaan asennus ja latausaseman testaus sille tarkoitetulla testityökalulla.

Mitä sisältyy?

Materiaali
Max 10 metrin syöttökaapeli vapaaseen lähtöön (16A / 3-vaiheinen)
Pintakiinnitystarvike

Työ
Latausaseman kytkeminen sähkökeskukseen vapaaseen lähtöön
Kaapelointi seinää pitkin
Yksi läpivienti puuhun/kipsiin (lisähinta betoniin/tiileen)
Käyttöönotto-opastus
Käyttöönottotarkastuspöytäkirja
Matkakulut 

Mahdollisia lisätöitä/toiveita, jotka laskutetaan erikseen Lisäkustannukset käydään läpi ennen asennusta. Esimerkit lisäkustannuksista: 

Lisätyö sisältäen materiaalin

Sisältää ALV 24%

Lisäkaapelointi (3-vaihe 16A) 20€/m
Asennus (3-vaihe 32A) 10m Lisäkustannus materiaalista 75€
Lisäkaapelointi (3-vaihe 32A) 25€/m
Lisäreikä tai läpivienti betoni/tiili/harkko 50€/reikä
Keskuslaajennus 16A 180€
Ylimääräinen työtunti (muu lisätyö) 65€/h

 

Asennuspäivänä

Ennen asennusta

Ennen asentajan saapumista on varmistettava, ettei asennuspaikalla, sähkökeskustilassa tai kaapelointireitillä ole esteitä. Sinun on tiedettävä, mihin haluat sijoittaa latausaseman ja mahdolliset lisätarvikkeet, kuten kaapelinpidikkeen. Jos olet epävarma kaapelin sijoittamisesta, asentaja auttaa sinua sen kanssa paikan päällä. 

HUOM: Mikäli sinun tulee siirtää asennusaikaa, ilmoitathan mahdollisimman pian sähköpostilla osoitteeseen tuki@efuel.fi (+tilausnumero), viimeistään 3 vuorokautta ennen asennusta.

Asennuksen aikana

Asentaja tarkistaa asennuspaikan varmistaakseen, että se vastaa tekemääsi tilausta ja on vakioasennuksen piirissä. Mikäli asentaja toteaa, ettei vakioasennus riitä ja asennuksesta aiheutuu lisäkustannuksia, tulee sinun hyväksyä lisäkustannukset, jotta asennusta voidaan jatkaa. 

Asentaja käy läpi, miten sähköauton lataaminen latausasemalla käytännössä toimii. Asennuksen jälkeen asentaja suorittaa seuraavat tarkastukset ja testit tarkoitetulla testityökalulla:

Tilan merkintä alan määräysten mukaisesti.
Eristysvastusmittaus ja maadoituksen tarkistus.
Latausaseman merkkivalojen syttyminen.
Asennuskirjat (latausasema ja keskus).

Asennuksen jälkeen

Asentaja arvioi kanssasi suoritetun asennuksen. Saat käyttöösi latausaseman ohjekirjan, sarjanumeron sekä PIN-koodin. Tämän jälkeen voit ladata Easee-sovelluksen mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Mahdolliset asennuksesta syntyneet lisäkulut laskuttaa EFUEL.

Vinkki: Muistathan ilmoittaa verottajalle kotitalousvähennyksestä, johon sinulla on oikeus teetetystä sähköauton latauspisteen asennustyöstä. 

 

Mikäli sinulle herää mitä tahansa kysymyksiä asennukseen liittyen, voit olla yhteydessä sähköpostitse tuki@efuel.fi tai yhteydenottolomakkeella, joka löytyy verkkosivujen yläosasta.     

 

Yhteistyössä:

Voltaco

psvt

Sähkö Arena Oy

Jyväskylän Sähkö ja Tele Oy